Internationale SEO

Internationale SEO geeft je de mogelijkheid om je als bedrijf aan een wereldwijd publiek te presenteren. 

Onze SEO specialisten in België weten wat er nodig is om een website dusdanig te optimaliseren dat deze overal ter wereld vindbaar kan worden. Daarbij komt technisch gezien vrij veel kijken, maar dat kunnen wij je allemaal uit handen nemen. De situatie wordt natuurlijk anders dan wanneer wij ons er op focussen om in slechts een enkel land beter vindbaar te zijn. Hoe wij alles dan wel aanpakken op het gebied van Internationale SEO, zie je hieronder.

Trusted by

Hoe bereik je internationale vindbaarheid?

Er zijn meerdere facetten die belangrijk zijn als het om Internationale SEO gaat. Daarbij is vooral een goede en duidelijk uitgestippelde strategie van belang. Stap voor stap gaan we kijken wat we kunnen doen om jouw website beter vindbaar te maken wereldwijd, te beginnen met het maken van een scan. Op die manier kunnen we goed zien wat momenteel de sterke en zwakke punten zijn, zodat we de toekomstige strategie hier op aan kunnen gaan passen.

Groeien in het buitenland met SEO

Wanneer je bijvoorbeeld een webshop hebt die producten overal naartoe kan sturen, is internationale SEO erg belangrijk. Het zal nodig zijn om klanten in andere landen zoals Frankrijk, Nederland, Italië, Duitsland en Spanje te kunnen bereiken. Om deze doelstelling te verwezenlijken letten we onder andere extra goed op de onderstaande zaken, en deze zijn dan ook essentieel voor het succesvol toepassen van internationale SEO.

Analyse van zoekwoorden en concurrentie

Dit is vaak een onderdeel van het begin. We voeren een analyse uit van de zoekwoorden waar jij het liefste op gevonden wilt worden, en of deze goed passen bij de producten en diensten die je verkoopt. Daarnaast kijken we gelijk of de content op de website hierop is ingesteld. Als dit niet het geval is zullen we hiermee aan de slag moeten en zal deze moeten worden herschreven zodat het beter gevonden kan worden door de zoekmachines.

Bepalen van een Internationale SEO Strategie

Met een goede Internationale SEO strategie kunnen we jouw website binnen no-time beter vindbaar gaan maken in andere landen. We kijken naar welke onderdelen van zoekmachine optimalisatie het meeste aandacht verdienen en wat we kunnen doen om deze op korte termijn te verbeteren. Door deze strategie te volgen en eraan vast te houden zul je zo snel mogelijk resultaten zien, en dat is waar het uiteindelijk om draait.   

On-page en off-page optimalisatie

Het is bij on-page en off-page optimalisatie de bedoeling dat we alles optimaliseren wat op de website staat, maar ook daarbuiten. Dit betekent dat we betere landingspagina’s gaan maken, en ook gaan kijken naar de titels en omschrijvingen, en hoe jouw website dus is te zien wanneer anderen ernaar zoeken en deze vinden. Daardoor wordt de algehele presentatie van de website of webshop beter en kan de zoekmachine deze beter vinden.

Linkbuilding op Internationale niveau

Zowel interne en externe links spelen een erg grote rol om hogerop te komen in de zoekresultaten, ook op internationaal niveau. Tegenwoordig gaat het daarbij vooral om de kwaliteit van de links, en niet de kwantiteit. Onze Internationale SEO experts hebben echter de benodigde contacten om ervoor te zorgen dat je ook in het buitenland aan links kunt komen waar je echt wat aan hebt, van websites met een hoge autoriteit.

Rapporteren en meten resultaten

Als we al deze onderdelen hebben toegepast, zal al snel te merken zijn dat er de nodige verbetering komt. Jouw website zal gaan stijgen in de organische zoekresultaten en dat gaan we aantonen aan de hand van maandelijkse rapportages. Zo kunnen we exact zien wat het effect is van Internationale SEO en in overleg kijken hoe we onze strategie voor de toekomst hier weer op aan kunnen passen.

Is Internationale SEO de moeite?

Voor ieder België SEO bedrijf met ambitie is internationale SEO zeker de moeite. Het mooiste hieraan is misschien nog wel dat je met een website in meerdere talen honderden miljoenen mensen kunt bereiken, ook buiten Europa. Wanneer je een product of dienst online verkoopt zijn de mogelijkheden eindeloos, zoals bijvoorbeeld bedrijven als Amazon en Google aantonen. Daarom is het vaak erg lucratief om te onderzoeken wat er mogelijk is in het buitenland, en internationale SEO is de snelste stap om daar nieuwe markten met klanten aan te boren.