SEO België

Wil je met SEO België gaan veroveren met jouw bedrijf? Kijk niet verder! Bij Awisee weten wij precies hoe de zoekmachines denken en wat er moet gebeuren met jouw website om deze positief te kunnen beïnvloeden. Door diverse vormen van zoekmachine optimalisatie toe te passen gaan onze SEO specialisten helpen om meer bezoekers naar jouw Belgische website te kunnen krijgen. Die heeft diverse positieve gevolgen zoals een toename aan bezoekers, omzet en winst. 

Trusted by

Hoe werkt SEO in België?

Op de meeste vlakken werkt SEO in België niet veel anders dan in de meeste landen. Al zijn er wel een aantal unieke aspecten die het land anders maken, zoals het feit dat het tweetalig is, bijvoorbeeld. Maar net als in andere landen gaat het vooral om relevante en waardevolle content, en het op de juiste manier inzetten van linkbuilding. Onze Belgische SEO experts weten echter net de foefjes die essentieel zijn om juist in België de concurrentie voor te blijven in de zoekresultaten, en zullen deze uiteraard voor jouw bedrijf gaan toepassen.

Het beste SEO België bureau

Als je helemaal klaar bent om via SEO België te gaan veroveren, dan kunnen we samen aan de slag gaan. De eerste stap is om vrijblijvend informatie op te vragen en contact met ons op te nemen. Wij kunnen dan kijken naar jouw website om te zien waar we deze kunnen optimaliseren voor de zoekmachines. Wanneer we dit gaan doen, in combinatie met het verzamelen van relevante backlinks, zul je snel merken dat je positie in Google België omhoog zal gaan schieten.

Zoekmachine Optimalisatie in België

Binnen het begrip SEO zijn er verschillende aspecten die een rol spelen. Ook kunnen we zoekmachine optimalisatie opdelen in twee soorten, on-page en off-page SEO. Beiden verdienen de nodige aandacht. Wanneer we aan de slag gaan met het verbeteren van jouw website zodat deze beter gevonden zal worden zullen we dan ook naar beide vormen kijken. We leggen hieronder alvast uit wat precies het verschil is en waarom zowel on-page als off-page SEO van belang is.

On-page SEO

Met on-page SEO wordt het optimaliseren van de pagina’s van jouw website bedoeld zodat deze beter vindbaar zijn voor de zoekmachines. Daardoor kom je vanzelf hogerop in de resultaten en dat zal tot veel meer organisch verkeer gaan leiden. Je kunt bij on-page SEO denken aan het verbeteren van content, het verduidelijken van de indeling van je website, maar ook aan het gebruik van interne links. Zo helpt dit ook om bezoekers een betere ervaring te bieden wanneer ze je website bezoeken.

Off-page SEO

Als het over off-page SEO gaat, heeft dit meer betrekking tot linkbuilding en dan wel met externe links. Dit zijn dus de zaken die we kunnen optimaliseren die niet meteen zichtbaar zijn op een website zelf. Met een goed linkbuilding profiel waarbij er veel websites zijn met een hoge autoriteit die linken naar die van jou, zal de positie van je bedrijf in de zoekmachines ook gaan stijgen. Daarmee is off-page SEO enorm van invloed en heb je het nodig om echt serieus genomen te worden door de zoekmachines.

Hogere autoriteit met links

Met kwalitatieve backlinks vanaf andere Belgische sites zal jouw website een hogere autoriteit krijgen. Daarbij worden links vanaf .be domeinen hoger aangeschreven door de zoekmachines dan links vanaf buitenlandse websites. Als SEO bureau in België hebben wij de benodigde contacten om ervoor te zorgen dat je deze links kunt gaan verzamelen, wat een essentiële stap is om hogerop te kunnen komen in de Belgische zoekresultaten. Ook gaan we aan de slag met links die relevant zijn voor de branche waarin je als bedrijf actief bent.

Beter te indexeren content

Content is nog altijd van grote waarde. En zelfs als je een prima geschreven website hebt boordevol nuttige informatie, wil dat niet zeggen dat de zoekmachines deze goed kunnen indexeren. Daarom gaan we jouw huidige content bekijken, optimaliseren en eventueel bepaalde gedeelten opnieuw schrijven als dat nodig wordt geacht. Daardoor wordt je beter gevonden op zoekwoorden die relevant zijn en dat zal de posities in Google alleen maar gaan bevorderen. Uiteraard verliezen we daarbij de kwaliteit van de content niet uit het oog. Het is altijd het doel om kwaliteit hand in hand te laten gaan met content die zo SEO vriendelijk als mogelijk is.