Internationale Linkbuilding

Internationale linkbuilding biedt veel kansen voor Belgische bedrijven. Stel je voor dat je in België reeds een goedlopend bedrijf hebt met een website die drukt wordt bezocht, maar de volgende stap wilt zetten. In dat geval is internationale linkbuilding de manier om ook in het buitenland een breed publiek te kunnen bereiken. Goede backlinks werken in het buitenland ook goed voor de resultaten van de zoekmachines. Daardoor kun je in andere landen en werelddelen steeds beter gevonden worden door de doelgroep die je voor ogen hebt.

Trusted by

Linkbuilding strategie voor verschillende landen

Net als in België geldt dat er voor internationale linkbuilding verschillende strategieën kunnen worden ingezet. 

Zoekmachine optimalisatie werkt immers overal anders en iets wat in bepaalde landen heel goed kan werken heeft ergens anders soms juist weinig invloed. Onze internationale linkbuilding experts weten echter waar deze verschillen liggen en kunnen er met hun kennis voor zorgen dat jouw website gaat stijgen in Google in landen waar je dat voor ogen hebt.

Analyse internationaal linkprofiel

Nog voordat we met internationale linkbuilding kunnen beginnen, is het belangrijk een analyse te maken van het huidige linkprofiel. Dit geeft inzicht in hoe we een SEO campagne het beste aan kunnen pakken. Hierbij kijken we naar de externe links die momenteel worden gebruikt, en ook naar de anchor tekst die daarvoor wordt gebruikt. Een ander onderdeel daarvan is het verwijderen van links die niet relevant zijn of vanaf websites komen die geen goede reputatie hebben of slecht zijn beveiligd. Daarna gaan we alleen nog voor kwalitatieve backlinks met een hoge autoriteit, die je daadwerkelijk zullen helpen te stijgen in de zoekresultaten.

Voorbeelden internationale linkbuilding strategieën

Om per land of gebied jouw linkbuilding profiel te kunnen optimaliseren kunnen we terugvallen op verschillende methodes. Omdat het algoritme van zoekmachines als Google per land wat anders kan werken, moeten we secuur en gedetailleerd te werk gaan zodat dit je site zo goed mogelijk kan begrijpen. Dat doen we onder andere met de onderstaande strategieën. 

Plaatsen van relevante content

Content die relevant is in België kan in een ander land soms veel minder effect hebben. Ook zullen platformen en sites die hoog staan aangeschreven in het ene land een stuk minder autoriteit hebben in andere regio’s. Daarom plaatsen we nieuwsberichten, blog posts en andere media uitingen of websites die goed staan aangeschreven in de landen waar je graag gevonden wilt worden. Ons internationale netwerk zal daarbij enorm helpen, en met onze contacten wordt SEO optimalisatie in allerlei landen dan ook echt haalbaar.

Externe links met autoriteit

Het vergaren van goede externe links in landen waar je totaal niet bekend bent kan als een vrijwel onmogelijke opgave voelen. Want waar moet je beginnen in een vreemde taal en op een markt waarvan je niet echt weet hoe deze werkt? En dat is precies waarbij wij je kunnen assisteren als SEO specialisten. Onze buitenlandse contacten gaan zorgen voor relevante backlinks die je helpen aan een hogere positie in de lokale zoekresultaten. 

Links naar producten en categorieën

De hoeveelheid links die je plaatst is minder relevant geworden, maar het helpt wel wanneer je veel links op een goede manier inzet. We kunnen deze op vele websites plaatsen zodat deze bijvoorbeeld naar jouw product- of categoriepagina’s zullen leiden. Daardoor wordt alsnog je autoriteit hoger en komen bezoekers sneller op de pagina’s terecht die ze daadwerkelijk zoeken. Het helpt naast de vindbaarheid dus ook de gebruikerservaring van je klanten.

Transparant met internationale linkbuilding

Gedurende het gehele proces van internationale linkbuilding streven we ernaar om zo transparant mogelijk te zijn. Dat betekent dat we bedrijven en ondernemers waar we mee samenwerken constant op de hoogte houden van de gemaakte vorderingen. Dit doen we onder andere met rapportages zodat je inzicht hebt in de progressie die we boeken met het beter vindbaar maken van jouw Belgische bedrijf voor buitenlandse en internationale klanten.

Internationale linkbuilding nu uitbesteden

Voor veel ondernemingen is internationale linkbuilding uitbesteden een goede zet. Het ontbreekt intern vaak aan de expertise om te zorgen voor een goed internationaal linkprofiel wat de vindbaarheid in het buitenland kan bevorderen. Bovendien vragen verschillende landen en markten om een andere en specifieke aanpak, waar onze Internationale SEO specialisten alles vanaf weten. Door de handen ineen te slaan kun je als Belgische ondernemer gebruik maken van deze kennis.